چطور یک عطر مناسب بخریم ؟

چرا عطر می‌زنیم؟

وقتی که یک رایحه‌ی مناسب با فصل، موقعیت شغلی و اجتماعی‌تان، شخصیت و روحیات و البته نوع پوست‌تان انتخاب می‌کنید نه‌تنها فردی جذاب جلوه می‌کنید بلکه از نگاه خانم‌ها هم، نمره‌ی قبولی می‌گیرید. طبق تحقیقی که سال‌های پیش در سطح اروپا انجام شد، معیار اصلی آقایان برای انتخاب خانم‌ها در نگاه اول ویژگی‌های ظاهری خانم‌ها بود، در حالی‌که بو و رایحه‌ی خوش به‌طور ناخودآگاه مهم‌ترین فاکتور انتخاب یک مرد از سوی خانم‌ها اعلام شد؛ تا آن‌جا که در اروپا این اصطلاح بر سر زبانهاست که «خانم‌ها با بو کشیدن و از طریق بینی عاشق می‌شوند». علت این امر شاید آن باشد که معمولا بینی خانم‌ها به دلایل هورمونی بیشتر از آقایان نسبت به بو حساس است و به‌عبارت دیگر زنان نسبت به مردان حس بویایی قوی‌تری دارند. با این تفاسیر اهمیت انتخاب یک عطر مناسب و خوشبو برای مردان دوچندان می‌شود.

بسیار اتفاق افتاده است که عطر و یا ادکلنی را با قیمت بالا خریداری کرده اید اما متوجه شده اید که از بو و طعم آن راضی نیستید راه چاره را در ادامه بخوانید.در انتخاب عطر مانند هر انتخاب دیگری فوت و فن هایی هست که با دانستن و دنبال کردن آنها به نتیجه ای دلخواه می رسید.نکته جالبی که درباره عطرها وجود دارد این است که عطر شباهتی به موسیقی دارد، مناسبت های مختلف و روحیات مختلف موسیقی خاص خود را میطلبد عطر هم دقیقا به همین شکل است باید مناسب روحیات تان عطر بزنید.

انواع عطر و ادکلن

ادوپرفیوم

اگر به‌خاطر مشکلاتی مثل آلرژی و میگرن رابطه‌ی خوبی با «پرفیوم‌ها» یا همان «عطرها» ندارید پیشنهاد ما به شما استفاده از «ادوپرفیوم» است. ادوپرفیوم‌ها به‌خاطر میزان کمتر عصاره‌های روغنی (بین ۱۵ تا ۲۰ درصد) نسبت به عطرها سبک‌تر و ملایم‌تر هستند و هم تا حدود زیادی ماندگاری و دوام عطرها را دارند. اگر از آن‌دسته افرادی هستید که دوست دارند در تمام طول روز بوی عطر بدهند پرفیوم و ادوپرفیوم مناسب‌ترین انتخاب‌ها برای شما هستند.

ادوتویلت

«آب معطر» یا «ادوتویلت» به‌خاطر درصد بالاتر الکل و میزان کمتر اسانس‌های روغنی که در ترکیب آنها استفاده شده حتی نسبت به ادوپرفیوم‌ها هم سبک‌ترند و بوی ملایم‌تری دارند. از نظر تخصصی ادوتویلت‌ها از ادکلن‌ها غلیظ‌تر هستند و از میان نت‌های سه‌گانه‌ی عطرها، در ساخت ادوتویلت‌ها روی نت ابتدایی تکیه شده است و به همین خاطر نسبت به عطرها دوام بسیار کمتری دارند (حدود سه تا چهار ساعت). به‌خاطر سبک‌تر بودن ترکیب ادوتویلت نسبت به عطر و ادوپرفیوم به نظر می‌رسد که ادوتویلت‌ها انتخاب‌های مناسب‌تری برای محیط‌های کاری و جلسات رسمی هستند.

ادکلن

برخلاف تصور عموم که عطر (Perfume) را متعلق به خانم‌ها و ادکلن (Eau de cologne) را متعلق به آقایان می‌دانند حقیقت این است که ادکلن‌ها به‌خاطر میزان اسانس به‌کار رفته در آنها (حدود ۲ تا ۵ درصد) و مقدار بیشتر الکل، بسیار سبک و کم دوام‌اند. بنابراین اگر به‌دنبال یک رایحه‌ی قوی و ماندگار هستید به‌هنگام خرید حتما به برچسب روی شیشه‌ی عطر دقت کنید.

اوفرش

در کنار ادکلن‌ها، «اوفرش»ها هم به‌خاطر غلظت کم، میزان بسیار کمتر اسانس و روغن (حدود سه درصد) و درصد بالای الکل برای استفاده‌ی روزانه بسیار محبوب هستند.

نکات انتخاب عطر مناسب

۱ – به اندازه عطر را تست کنید:

اولین قدم در خریداری یک عطر تست بوی آن است که اگر دقت کرده باشید بعد از تست دو یا سه نمونه انتخاب برایتان سخت می شود چرا که حس بویایی در این زمان به دلیل تحریکات پی در پی دچار یک ضعف موقت در تشخیص می شود پس بهتر است نام دقیق عطر را بدانید و یا بعد از تست دو یا سه نمونه مدتی را به بویایی خود استراحت داده و دوباره شروع به تست کنید. 

۲ – بعد از انتخاب عطر یک دور بزنید:

بعد از اینکه عطر دلخواهتان را انتخاب کردید از فروشگاه خارج شده و چند دقیقه در فروشگاه های اطراف دوری بزنید تا اینکه متوجه ماندگاری و کیفیت عطر بعد از گذشت مدتی بشوید.

۳ – عطر شخصیتتان را انتخاب کنید:

اگر شما فردی اجتماعی و خونگرم هستید بهترین عطر برای شما عطر های میوه ای است اما اگر شخصیتی خجالتی و منزوی دارید عطر دارچین بهترین انتخاب برای شماست.اگر شما فردی لاغر اندام هستید از عطر های خنک و ملایم استفاده کنید و در صورتی که شما کمی چاق هستید عطر های تلخ مناسب تر است. 

۴ – عطر را به هر جایی نزنید:

بهترین و مناسب ترین قسمت بدن که بایستی عطر را به آن زد پشت گوش و گردن و قسمت درونی مچ دست و یا همان بر روی نبض است.

۵ –  عطر مناسب با فصل:

بهتر است عطرتان را متناسب با فصل انتخاب کنید به این صورت که در فصول گرم سال از رایحه های خنک و تند استفاده کنید و در فصول سرد سال از رایحه های گرم و ملایم.
 

۶ –  عطر با ماندگاری بالا:

اگر دوست دارید عطری که میخرید ماندگاری بالایی داشته باشد بهتر است بدانید عطر های پرفیوم با ردصد ترکیب 20-30 درصد ماندگاری بسیار بالایی دارند.

در مورد رایحه‌ها یا نت‌های بویایی عطر بیشتر بدانید

رایحه یا نت اولیه : رایحه‌ی اولیه در حقیقت بویی است که بلافاصله بعد از اسپری کردن عطر یا ادکلن به مشام‌تان می‌رسد. نت اولیه‌ی عطر که معمولا تند و تازه است به‌سرعت تبخیر می‌شود و اتفاقا اکثر افراد مرتکب اشتباه می‌شوند و عطر را بلافاصله بعد از استشمام نت اولیه‌ی آن انتخاب می‌کنند. نت اولیه‌ی عطر معمولا بوی میوه‌هایی مثل پرتقال و لیمو و گیاهانی مثل اسطوخدوس و شکوفه‌های پرتقال و لیموست.

رایحه یا نت میانی یا ثانویه : نت میانی عطر بلافاصله بعد از رایحه‌ی اولیه به مشام می‌رسد و حدود ۱۰ دقیقه یا بیشتر ماندگار است. رایحه‌ی میانی معمولا بوی گل‌هایی مثل «رز» و «یاسمین»، «علف و برگ درختان»، میوه‌هایی مثل انواع «توت»، «هلو» و «گلابی» و ادویه‌های مثل «جوز»، «میخک»، «دارچین» و انواع «فلفل» است.

رایحه یا نت پایانی : رایحه‌ی اصلی و ماندگار عطر نت پایانی آن است که حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد تا به مشام برسد و در واقع همان رایحه‌ای است که تا پایان هم با شما می‌ماند. نت سوم معمولا رایحه چوب‌هایی مثل «چوب درخت سدر»، «خزه»، «دود»، «چرم»، «مشک» و ادویه‌هایی مثل «وانیل» و «دانه لوبیا تونکا» است.

نوع پوست و انتخاب عطر مناسب

توجه به نوع پوست نقش مهمی در انتخاب صحیح عطر و ادکلن دارد.

پوست چرب و مرطوب :  اگر پوست بدن‌تان چرب و مرطوب است چربیِ روی پوست‌تان می‌تواند رایحه‌ی اصلی عطر را تغییر بدهد. در حقیقت چربی و رطوبت پوست طی یکسری فعل‌و‌انفعالات شیمیایی با عطر ترکیب شده و ضمن اینکه دوام عطر را بیشتر می‌کند بوی آن را هم تغییر می‌دهد. بهترین انتخاب برای پوست‌های چرب عطرهای گلی-میوه‌ای و ملایم است.

پوست خشک :  افرادی با پوست‌خشک و کم‌آب لذت چندانی از رایحه‌ی عطر و ادکلن‌شان نمی‌برند زیرا هم پوست‌شان در اثر الکل موجود در این خوشبوکننده‌ها خشک‌تر می‌شود و هم نوع پوست‌شان به گونه‌ای است که بوی عطر سریع از بین می‌رود. مشکل اینجاست که استفاده از عطر و ادکلن‌های قوی‌تر برای پوست‌های خشک سبب کهیر و آلرژی می‌شود و انتخاب مناسبی نیست.

فروشگاه اینترنتی مارکت باشی
Logo
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0